11/13/2015

Krepli Brunch

Uzun zamandır yemek yapmaya vakit bulamadım ama bu sabah keyifli bir vakitte kalkıp kendime güzel bir kahvaltı hazırladım.
Krep de bu kahvaltının başrolü oldu :) 

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 7-8 dolu kaşık un (kıvama göre artabilir)
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 20 dilim salam ( yerine jambon veya tavuk jambon da kullanılabilir)
  • Kaşar peynir  istenilen kadar :)
  • 1 mama kaşığı tereyağı 
  • 1 mama kaşığı salça
  • 1 tutam ekik   

Yumurtaları kırdıktan sonra üzerine 2 su bardağı süt ekliyorum.
 


Güzelce yumurta ve süt karışımını çırpıyorum.
Sonrasında çırpmaya devam ederek üzerine yavaş yavaş un ekliyorum.



Karışımın yoğunluğunu ben pudding kıvamı olarak anlatabilirim. Pudding yaparken yeni katılaşmaya başladığı zaman hafif yoğun bir kıvam olur ya o kıvamı elde edene kadar un eklemeye devam edip karıştırıyorum. 
Amaç krep tavasında güzel ve oldukça ince şekilde yayılması aynı zamanda da çok cıvık olmaması.


Bu kıvamı elde ettikten sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyorum. 
Karıştırıp dinlenmeye bırakıyorum ve iç malzemesini hazırlamaya geçiyorum.


Tereyağını tavada eritiyorum ve ince ince dilimlediğim salamları tereyağında biraz pişiriyorum.
Böylece çiğlikleri gidip biraz kızarıyorlar.



Daha sonrasında 1 mama kaşığı salça ve salça güzelce karışsın diye biraz su ekliyorum. 
Salça pişene kadar karıştırmaya devam ediyorum.

 İçine kaşar peynir parçaları atıyorum. İsterseniz rende olarak da atabilirsiniz, daha kolay erir.


Son olarak da bir tutam kekik ekliyorum ve orta ısıda (ben elektrikli ocakta 4 derece kullandım) bir süre kaşarlar eriyip karışana kadar pişirmeye devam ediyorum.

İç malzeme hazır olduktan sonra krep sıvısını önceden ısıttığım tavaya döküp yayıyorum.
Eşit kalınlıkta yaymak önemli o yüzden yayma işlemini yaparken tavayı ısıtıcıdan kaldırıyorum, düzgünce yaydıktan sonra ısıtıcıya geri koyup pişirme işlemine devam ediyorum.

Krep pişerken renk değiştiricek zaten, o renk değiştirme tamamlandıktan sonra kenarlarından kalkma kıvamına gelince ters çeviriyorum.

Her iki tarafı da pişicek ama aynı zamanda çok da sertleşmeyecek kıvamdayken içine karışımı koyuyorum.


Ve rulo şeklinde katlıyorum.

Afiyet olsun  ! :)

No comments:

Post a Comment