1/18/2016

Soslu Fırın Börek

Malzemeler:
  •  1 adet patates
  • 1 paket mantar
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı salça ve sos için 2 yemek kaşığı salça
  • Sarımsak veya Sarımsak tozu
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  •  1 yumurta sarısı
  • Yoğurt suyu
  • Yufka



Patatesi haşlamaya bırakıyoruz bu sırada geri kalan iç malzemeleri hazırlıyoruz.
 Mantarları yıkıyoruz, haşlıyoruz sonrasında rondodan geçiriyoruz.


(Arada minik mantarları sevip okşuyoruz, çünkü çok sevimliler. 
Şu minnoşluğa bakar mısınız ! :) ) 

 

Soğanı da ayrıca rondodan geçiriyorum.


Zeytinyağında bir güzel çeviriyorum soğanlar pembeleşene kadar.
Üzerine 4 yemek kaşığı salça ekliyorum.


Salça da pişince soğanla beraber bu kısım hazır oluyor.


Haşladığımız patatesi tam bir püre haline getirmeden minik patates topcukları kalıcak şekilde eziyorum.
Patatesin belli olmasını istediğim için böyle yaptım ama siz isterseniz tamamen de ezebilirsiniz.


Tüm malzemeleri yani mantar, patates ve salçalı soğanı bir araya koyuyorum ve son olarak kıymaya geçiyorum.


Kıymayı tereyağında kavuruyorum.
Üzerine karabiber az tuz ve sarımsak tozu ekliyorum.






İç malzemelerimiz hazır.

Yufkayı sarmak için anneannem bu şekilde yapardı bende o yüzden böyle yapıyorum, siz isterseniz sadece yumurta sarısı da koyabilirsiniz.

1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı yoğurt suyu ekliyorum üzerine.





Her şey hazır geriye sarma işlemi kalıyor.
İç malzemesini ortaya yerleştirdikten sonra üst kısımda kalan 2 parmaklık yufka ile malzemenin üstünü kapatıyorum. 
Daha sonradan iki yandan ortaya doğru katlayıp, öne doğru sarıyorum.
Sarmadan önce yaptığımız yumurtalı karışımı yufkanın ucuna böreği kapatmak için sürüyorum.




Börekleri yağlı pişirme kağıdına koyuyorum ve üzerlerini yumurtalı karışımla kaplıyorum.


Yaklaşık bir 15 dakika sonra 200 derecelik fırında hazır oluyorlar.


Üzerine hafif sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı salçalı sos ile servis ediyorum. 


Afiyet olsun ! :)

No comments:

Post a Comment